Huawei, I'm In Love....

10:51 pm Shariffudin Azhar Omar 1 Comments

Salam REEFISM semua.

Saya percaya hampir semua orang ada smartphone. Tipulah kalau takde...Even mak saya, Cik Ton pun ada smartphone. Kerlas kan mak aku!!!!hahahaha... Smartphone sekarang pun dah murah. Dalam erti kata lain dah mampu milik. Macam2 jenis dan bentuk ada. Dari yang nipis, tebal, besar, kecik semua ada. Janji ikut bajet kita nak beli yang camne. Now saya nak share pasal smartphone yang saya sangat jatuh cinta sampai terhantuk kepala ke lantai...hahaha...

Saya ada lah pengguna smartphone model Huawei Mate 7 Gold Edition. Kerlasss... Kenapa Gold Edition? Kenapa Huawei? Ramai tanya saya soalan2 tu. Biar gambar bercerita sekejap....hahaha

cantikkan??????oh my babeh...

mewah dan bergaya

siap ada fungsi fingerprint




SIZE
Height
157.0mm
Width
81.0mm
Depth
7.9mm
Weight (with battery)
185g
Color
Amber Gold (Premium Version)
SIM Card
Micro/ (Nano/SD)(Optional)(Premium Version)
DISPLAY
Model
MT7-TL10
Display
6.0" FHD Screen; 1080P (1920 x 1080); 368PPI; 16M colors
Processor
Hisilicon Kirin 925 Octa-Core 1.8Ghz
Operating System
Android™ 4.4/HUAWEI Emotion UI 3.0
MEMORY
RAM
3GB
Internal Memory
32GB
External Memory Support
Micro SD Card (up to 32GB)
CONNECTIVITY
Network
PREMIUM: LTE FFD Band 1/3/7;LTE TDD Band 38/39/40/41;3G UMTS Band 1/2/5/8;3G TD SCDMA Band 34/39
GPS
Yes
wifi_connection
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ with Wi-Fi Direct support
BT4.0
MicroUSB (High Speed USB)
Sensors
Gyroscope
Proximitype
Accelerometerpe
Compasspe
Hallpe
Fingerprint
CAMERA
Front Side
5 Mega pixel HD front Camera
Rear Side
13 Mega pixel Camera 1080P video recording/1080P video playbackF2.0
MULTIMEDIA
Audio Encoding
MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, MIDI, PCM, WMA
Audio file format
MP3, OGG, MID, AMR, MP4, 3GP, OGG, AMR, AAC, FLAC, WAV, AWB, M4A, MKV
Video encoding
H.263, H.264, MPEG-4, Real Video 7–10, WMV 9, XVID
Video file format
MP4, 3GP, WMV, RM, RMVB
Emotion UI
3.0
Battery
4100mAh
Cloud Service
No

Kenapa saya suka sangat ngan model ni?
  1. sebab dia gold color
  2. sebab bateri dia besar (4100mAh). saya pernah cuba buat ujikaji berapa lama bateri dia tahan dengan penggunaan biasa seperti Whatsapp, Facebook, Instagram dan bateri saya tahan 1 hari ye.Hebat kan???
  3. sebab ada fingerprint function. mahal kot teknologi tu
  4. sebab storage dia besar (32gig internal dan saya tambah lagi micro sd 32gig). 
  5. sebab skrin dia besar ( 6 inci). puas nak tgk Youtube...hahaha
  6. kamera dia awesome ye...
  7. lain2 tu leh lah tengok specs dia..hahaha
Beli handphone kena guna sepenuhnya...fully utilize kaedahnya...kalau tak rugi ja...Ingat..jangan beli sebab trend...tak berbaloi...nak berbaloi boleh lah cuba model ini. Awesome.

inilah handphone saya....saya beli pada 25/12/14

view depan handphone

sisi belakang. sorry ye..sayang sangat sampai plastik pun tak bukak..over kannnn...

hebat ke idok.......hik3

Untuk post akan datang saya nak share satu lagi model handphone dari Huawei yang saya berkenan teruk....yang ni kalau saya dapat memang dream come true lah...

Pape info sal Huawei leh je layari web m.huawei.com/my atau Facebook www.facebook.com/HuaweiDeviceMY atau boleh tengok gambar2 ohsem di Instagram https://instagram.com/huaweidevicemy/

Terus hashtag #huaweiisawesome. hahaha



Oklah...till then...daaaa




1 comment:

WOW

AMAZING DEAL

MY FAVOURITE BLOGS

FOODIE

View my food journey on Zomato!
Powered by Blogger.