Huawei P8 Max, I'm Crazy About You

9:37 pm SHARIFFUDIN AZHAR OMAR 0 Comments

Salam REEFISM..

Whats up yaaaa.......gitewww....semoga semua sihat dan hebat hendaknya....kenalah hebat sebab kalau tak hebat macam mana nak run life yang penuh pancaroba kan.....

Ok...entri kali ni saya nak cite skit pasal satu produk dari Huawei ni...Semua sedia maklum yang saya memang fan teruk pada Huawei smartphone ni (sila rujuk entri terdahulu). Tajuk pun dah gila...ini kan pulak saya yang memang dah gila teruk ngan model smartphone dari Huawei ni. Huawei P8 Max Gold Edition (Premium).

sexy

gambar sisi

luxurina

sisi belakang


Kenapa Huawei P8 Max Gold Edition? haaaaa....Ini lah yang saya nak cerita. Mula2 sila baca spesifikasi phone ni ya...


HUAWEI P8max Specifications


  Size

Height -182.7mm
Width - 93mm
Depth - 6.8mm
Weight - 228g
  Color
Luxurious Gold, Mystic Champagne, Titanium Grey
  Display
6.8’’ 1920 x1080 FHD LTPS, 326PPI
  CPU
SoC: Hisilicon Kirin 64bit octa-core,
GPU: Mali-T628 MP4
  Operation System
Android 5.0(Lollipop) +Emotion UI 3.1
  Memory
ROM:  64GB
RAM:  3 GB
Micro SD (up to 64GB)
  Network
LTE (up to 300 Mbit/s DL(support intra-band contiguous Carrier Aggregation (CA),
carrier network dependent) /50 Mbit/s UL)
DC-HSDPA+ (up to 42 Mbit/s DL/5.76 Mbit/s UL)
  GPS
GPS/A-GPS/Glonass/BDS Location & Navigation
  Connectivity
IEEE 802.11ac/a/b/g/n, 2.4&5 GHz
BT 4.0 (compatible with 3.0, 2.1 + EDR)
  Sensors
Ambient Light Sensor, Accelerometer, Proximity sensor, 
Gyroscope, Compass, Hall sensors
  Camera
Front camera: 5 megapixels
Rear camera: 13 megapixels, autofocus, OIS
RGBW sensor, dual-LED flash
  Audio
MP3WAVAACAAC+AMROGGMIDIFLACAPE
Audio formats: MP3/ FLAC/APE/WAV/RA/Ogg/MIDI/3GP and so on
  Video
H.265MPEG4H.264H.263VP8XVID108
Video formats: MP4/3GP/3G2/ASF
  Emotion UI
Emotion UI 3.1
  Battery
4360mAh, Li-Po,
Video playback time: normally up to about 16 hours;
Wi-Fi connection/web browsing time: about 10 hours
  In the box
In the Package: Travel Charger, USB Cable, Earphone
Optional: Cover, Screen Protector, Car Charger


Hebat ke idok????hahahaha...sekarang personally kenapa saya suka sangat model Huawei P8 Max ni???

  • sebab skrin dia besar (6.8 inci)
  • Storage dia besar (64 GB) pastu boleh tambah lagi micro SD up to 64 GB) dan RAM 3GB.
  • kapasiti bateri dia besar (4360 mAh). katanya boleh tahan 2 hari.
  • camera feature dia menarik sangat ada LIGHT PAINTING feature di mana kita leh snap gambar cahaya bergerak. HEBAT!!!!

Malangnya model ni tak masuk pasaran Malaysia....huhuhu...kata pihak Huawei diorang nak fokus dengan Huawei P8 di Malaysia dan katanya adik beradik Huawei Mate yang baru akan menyusul kelak.


besar ke idok saiz dia????

oh....babeh...y u so sexy....hahahaha

perbezaan saiz

Takpela.... takde rezeki saya untuk memiliki Huawei P8 Max. Hari tu masa pi travel ada ternampak sorang mamat ni pegang phone Huawei P8 max. Walawey.....smart giler...

For more details you guys can simply visit their website at http://consumer.huawei.com/minisite/worldwide/p8max/index.htm atau Facebook di www.facebook.com/HuaweiDeviceMY atau boleh tengok gambar2 ohsem di Instagram https://instagram.com/huaweidevicemy/

Apa2 pun kepada pihak Huawei teruskan dengan mencipta produk2 yang hebat di masa akan datang ok kerana sesungguhnya hashtag #huaweiisawesome........Yeayyy!!!!!


till then guys....daaaaaaaa



P/S: 16 September adalah Hari Malaysia.











0 comments:

FOODIE

View my food journey on Zomato!
Powered by Blogger.