Mallaholic- Satu Obsesi

9:13 pm SHARIFFUDIN AZHAR OMAR 2 Comments

Salam semua REEFISM.

Sihat hendaknya. Last week saya gak busy sebab travelling lagi. Yeay....Satu lagi destinasi berjaya ditakluki. Nanti saya hupdate ye mana saya menghilang last week...hehehehe

Buat entri kali ni saya nak share ngan anda semua berkenaan satu terma ni. Mallaholic. Apa itu Mallaholic? Terma itu merujuk kepada individu yang terlalu obses dengan shopping mall...ada ke orang camtu???Adaaaaaaaaa...sebab tu saya tulis entri ni...hahaha

katanya shopping ni satu terapi


Mallaholic ni terlalu obses dengan mall sehingga boleh berada di dalam mall dan pusing satu mall dalam satu hari suntuk...kadang2 boleh sambil 2 3 shopping mall dalam satu hari. Hebat ke idok????? Katanya energy akan membuak2 bila berada di mall walaupun tidak membeli apa2...
terapi katanya...kalau ada mall baru akan dibuka dialah orang terawal yang akan tahu akan kewujudannya...Hebat bukan....

Namakan saja apa produk yang dia tak tahu dalam mall tu. Just name it....semua di kepalanya sajok.

Kalau travel ke luar negara, dia akan lebih teruja dengan mall di situ...kalau diajak pergi ke attractions lain dia akan cuba mengelak..kalau diajak ke mall terus bersemangat...pelik tapi itulah kebenarannya...

Itulah yang berlaku pada rakan saya yang sorang ni...
biasanya dia akan berjalan seorang diri ke mall kerana mostly rakan2 tidak sanggup ikut sebab akan pancit...

Masa travel dengan beliau baru2 ni saya saja nak buat eksperimen jalan2 dalam shopping mall dengannya. Setengah hari saja saya sudah angkat bendera putih. Penat wei follow dia satu hari dalam mall. Bukan satu mall ye tapi sampai 3 mall sekali. Alahai... Itu pun belum lagi dia nak patah balik ke mall yang pertama kerana tak puas hati tak beli apa2.

Kesimpulannya, lain orang lain obsesi nya kan...itulah manusia dan ragamnya...jadi atas diri kita nak jadi yang macam mana...kalau obsesi tidak memudaratkan proceedkan ajok...jangan sampai mengganggu orang lain sudah. Naya je nanti..

So kepada semua Mallaholic di luar sana, jangan biar obsesi anda menghantui diri ye....

Till then guys....daaaaaaa....

2 comments:

  1. Saya pulak lagi seronok ke wet market dan farmer market. Pasar basah dalam bahasa kita. lagi syok, sebab unik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dan setuju. as for me saya pun macam awak...mesti nak pergi tempat yang rare dan unik kan...itu la cerita kawan saya dan obsesnya dengan shopping malls...

      Delete

FOODIE

View my food journey on Zomato!
Powered by Blogger.