PREMIER CLINIC - PAKAR KECANTIKAN WAJAH ANDA!

10:51 pm SHARIFFUDIN AZHAR OMAR 0 Comments

Salam REEFISM.

Cantik. Semua orang nak cantik. Cantik itu boleh datang dari pelbagai definisi dan intepretasi. Apa pun pengertian bagi diri individu, yang pasti semua mendambakan cantik dalam hidup ini.

Bercakap tentang cantik ini, saya percaya ramai di luar sana termasuk REEFISM sendiri sangat menitikberatkan akan kecantikan wajah masing-masing. Wajah kita kan 'saham' terbesar pada tubuh badan kita.

Pada 11/3/2016 (Jumaat), saya sempat mencuri masa melawat klinik Premier yang terletak di TTDI. Tujuan saya ke sini sebab saya memerlukan rawatan pada wajah saya yang lately ni sering terdedah kepada direct sunlight sehingga mengalami surnburn yang sangat teruk. Apa yang istimewanya Premier Clinic ni berbanding dengan klinik-klinik yang lain?

Premier Clinic ini merupakan one of Malaysia’s leading aesthetic clinics where they believe that all individuals are beautiful and aim to bring your inner beauty to the surface. They strive to provide advanced care in the field of aesthetic medicine, and to boost both the confidence and outlook of all patients. Whether you need a simple service or a long, complicated treatment, their team of full trained professionals will ensure you receive the best aesthetic care with their array of available services. Hebat bukan?

hadapan klinik di cawangan TTDI

kaunter klinik

interior klinik

ruang menunggu

macam-macam treatment di sini

antara produk yang dijual disini

Klinik ini bukan sahaja menyediakan rawatan untuk kulit wajah sahaja tetapi juga menyediakan rawatan kuruskan badan juga. Jadi korang kena check it out tentang klinik ini sebab ada pelbagai jenis treatment yang disediakan.

Ok. Temujanji saya pada pukul 10.30 pagi menemukan saya dengan Dr. Elaine Chong yang merupakan salah seorang doktor Aesthetic di sini. Serba sedikit informasi tentang Dr Elaine.

Dr Elaine Chong graduated with a Bachelor of Medicine Bachelor of Surgery (MBBS) degree from Malacca Manipal Medical University.

She did her Certificate and later on her Diploma in Aesthetic Medicine from the American Academy of Aesthetic Medicine (AAAM).

Dr Elaine Chong is a life member of Society of Anti-Ageing, Aesthetic and Regenerative Medicine (AAAM) and Malaysia Medical Association (MMA). She is also a member of the Malaysia Society of Aesthetic Medicine (MSAM).


Dr. Elaine pun ada blog ok. Layari blog beliau di http://www.beauty-clinic.co/ untuk tips dan informasi tentang penjagaan kulit wajah anda.

sebelum treatment kita bergambar dengan Dr. Elaine

kusyuk mendengar soalan

banyak info saya dapat tentang penjagaan wajah dengan Dr. Elaine


Sebelum sebarang treament dibuat, Dr Elaine ada bertanyakan beberapa soalan berkenaan masalah kulit wajah saya. Beliau ada mencadangkan saya melakukan rawatan laser tetapi disebabkan saya sangat aktif dengan aktiviti luar maka beliau menyarankan saya melakukan Ultrasonic Facial Cleansing treatment. Apa itu Ultrasonic Facial Cleasing?

This high-tech facial uses a specialized ultrasonic/ultrasound machine that emits high-frequency waves. Ultrasonic treatments benefit a variety of skin types and can improve many common skin conditions. Your esthetician will customize your ultrasonic facial according to your skin type and skincare needs.

In a treatment, the ultrasonic machine’s high-frequency waves work to:

  • Exfoliate dead skin cells for clear and radiant skin without the redness and irritation that can sometimes result from Microdermabrasion or AHA peels.
  • Loosen and remove oil, dirt and sebum from the pores and hair follicles, resulting in less blackheads and breakouts. Ultrasonic frequency zaps bacteria and decongests the pores. The result? Clear, healthy skin with noticeably tighter pores.
  • Gently stimulates skin to encourage collagen and elastin production. With a series of treatments, fine lines and wrinkles are less noticeable and skin color, tone and texture becomes more even and uniform.
  • Stimulates blood flow and lymphatic drainage through the combination of ultrasound and electrical therapy. This nourishes the skin and gives it a youthful rosy glow.
  • Facilitates hydration and plumps the skin, thereby filling out fine lines and wrinkles.
  • Helps skincare products do their job by penetrating deeper into the skin. This is especially true for anti-aging and antioxidant serums, creams and masks. Unless an active product is pushed deep into the lower levels of the epidermis, it won’t have a lasting, anti-aging impact on the skin.
  • Safe for most people: The sonic waves emitted by the ultrasound machine aren’t harmful to your health. However, if you have an autoimmune disorder, a diagnosed heart disorder or cancer, it’s best to skip the ultrasonic treatment. Anyone living with a chronic health condition should check with his or her physician before proceeding with any aesthetic treatment.
The ultrasonic facial is gentle, non-invasive suitable for most skin types, from acne to rosacea and sun-damaged skin. Because the ultrasonic mechanism is so effective at cleaning clogged pores, painful extractions are unnecessary. Your skin will have that lit-from-within glow - making it the perfect treatment to indulge in before a big event. Once your skin is rejuvenated and healthy looking, maintain your results with monthly ultrasonic facials.

Rawatan ini tidak mengambil masa yang lama pun. Dalam 30 minit boleh selesai. Staff di sini sangat cekap dan juga sangat friendly.


wajah sebelum treatment


semasa treatment

tenyeh jangan tak tenyeh


Perubahan pada wajah?Mestilah saya berpuashati dengan hasilnya sebab kulit muka saya kembali lembap serta sel-sel kulit mati pun hilang. Tapi harus diingat! Setiap rawatan memerlukan penjagaan rapi. Antaranya elakkan terdedah kepada direct sunlight selama 7 hari, cuci muka dengan lembut, dan juga kena apply sunblock atau moisturiser cream yang mengandungi SPF 30++ ke atas.

wajah selepas treatment lebih lembap dan kesan sunburn semakin kurang

hasil wajah selepas treatment 


Harga rawatan? Pastinya berpatutan dan tidak membebankan. Malah pihak Premier Clinic ada menyediakan Pelan Pembayaran Flexi* untuk memastikan anda semua kekal cantik dan menawan.

Jadi REFFISM semua kena serbu ke Premier Clinic untuk mencuba rawatan yang disediakan. Malah jika anda sebut nama saya atau tunjukkan entri ini kepada staff mereka, anda akan mendapat diskaun 10% tau. Untung tau jadi REEFISM ni....hik3.... Jadi apa ditunggu lagi? Sila terjah lokasi klinik mereka di:



Cawangan Taman Tun Dr Ismail (TTDI)

No.31 Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000 WP Kuala Lumpur.
GPS coordinates: 3.139242, 101.628448


Clinic hours : Tuesday – Saturday, 10am – 7pm
Closed: Sunday / Monday / Public Holiday

Enquiry/ Appointment Booking Phone No.: +6012 -662 5552 (mobile number contactable 7 days a week from 8am to 10pm)

TTDI Branch Phone No.: +603 – 7732 5552
Fax No: +603-7732 8201
Customer Service Hotline: +60-12-662 5552


Cawangan Bangsar

40, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100 WP Kuala Lumpur.
GPS coordinates: 3.131138, 101.670436

Clinic hours : Mon 2 – 7pm. Tuesday – Saturday, 10am – 7pm.
Closed: Sunday / Public Holiday.

Enquiry/ Appointment Booking Phone No.: +6012 -662 5552 (mobile number contactable 7 days a week from 8am to 10pm)

Bangsar Branch Phone No.: +6012 -662 4278/ +60-3-2282 2263
Fax No: +603-2282 1120
Customer Service Hotline: +60-12-662 5552

Sebarang informasi lanjut mengenai klinik ini boleh je layari:
Nanti saya nak cuba pula rawatan laser di klinik ini. Ok REEFISM. Selamat mencantikkan diri tau bersama Premier Clinic!

Till the guys...daaaa..

*tertakluk kepada terma dan syarat.


0 comments:

FOODIE

View my food journey on Zomato!
Powered by Blogger.