FULFILL YOUR X-MAS WISH WITH SPRITZER SPARKLING!

November 23, 2016 REEF OMAR 1 Comments





Hi REEFISM! 2016 will come to an end soon. I believe many of us are still trying hard to settle their resolutions. At the same time, everyone is certainly excited for X-mas celebration which is just around the corner.

Usually during the X-mas season, there are those among us who expect to have their dreams fulfilled. No matter what your dream is, certainly there’s people out there who are not able to realize their dreams and wishes due to various factors.




In conjunction with the celebration of the upcoming Christmas, Spritzer brings to you Spritzer Sparkling Wishing Globe where you can realize your dreams and wishes into reality. Not only that! In addition to a photo opportunity you can participate in the contest photo which will be held at the Main Entrance Pavilion KL. Yes! Its Wishing Globe Photo Contest guys!




How can u participate in this contest? It's super easy guys! All you need to do is just follow the simple three steps and you will stand a chance to win shopping voucher:



1. Snap a picture in the globe

2. Upload to your Facebook and don't forget to put #SparklingXmas

3. Like Spritzer’s Facebook Page  and see the result


*Don’t forget to set the post as “Public

Each week, 10 winners will be selected based on 50% likes and 50% creativity



What are you guys waiting for? Grab this great opportunity by coming down to Pavilion Kl and make your wishes come true.

Spritzer Sparkling wishes you a Merry Christmas. It up to a great party with Spritzer Sparkling.


Spritzer Sparkling fizzes with sparkles in every refreshing sip – fun and excitement guaranteed. This lightly carbonated water provides just the right amount of effervescent that blends delightfully well with fruit punches and any specialty liquor for endless beverage possibilities.


For more details you can simply go to their Spritzer’s Facebook Page  


P/S: Terms and conditions applied (CLICK HERE)

#REEFISM #REEFISMTERRITORY #SPARKLINGXMAS

1 comments:

'BIAR USIA MENJADI RAHSIA' DENGAN THIRTY3DEGREES SKINZ TREATMENT FOUNDATION

November 20, 2016 REEF OMAR 0 Comments



Hi REEFISM! Pastinya setiap dari kita amat menitikberatkan soal penjagaan wajah. Baik wanita mahu pun lelaki masakini, rupa paras yang cantik dan sihat dambaan setiap insan. Secara peribadi, saya juga melakukan rutin asas pada kulit muka. Dari mencuci hingga mengenakan facial mask agar kulit wajah terpelihara dengan baik. Ini bagi memastikan kulit wajah sentiasa sihat dan anjal. Jangan sampai orang lain tegur wajah kita tua sebelum usia.

Tapi yang sering menjadi isu adalah faktor bajet dan juga serajin mana kita untuk mengikut proper steps penjagaan wajah. Isu lain yang sering dihadapi adalah mendapatkan right product untuk kulit wajah kita.

Saya sebenarnya mempunyai masalah mencari moisturizer yang baik untuk kulit wajah saya. Kebanyakan produk pelembap di pasaran menyebabkan kulit saya berminyak dan berkilat. Ini boleh menyebabkan terjadinya jerawat pada kulit saya. Even jika saya menggunakan water based moisturiser tetap menjadi masalah kepada kulit saya. Banyak juga produk yang telah di cuba namun hasilnya tetap sama.



Baru-baru ini saya telah diperkenalkan dengan satu produk ini. Pada mulanya saya agak skeptikal dengan keberkesanannya. Namun bagi saya tidak salah mencuba kerana pastinya produk ini selamat digunakan kerana mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan juga GMP Certified (Good Manufacturing Practice).

Saya telah menjadikan diri saya sebagai bahan uji dengan mencuba selama 7 hari berturut-turut. Surprisingly it works on my face skin! Kulit tidak lagi berminyak malah kulit wajah saya putih dan flawless. Jadi saya nak kongsikan kepada anda tentang produk hebat ini.

Day 1

Day 2

Day 3

Day 6

Day 7


Thirty3Degrees Skinz Treatment Foundation plus Powder dengan SPF50. Diedarkan oleh syarikat Thirty3Degrees Ventures, produk unisex ini pastinya berkesan pada wajah saya.

Mengandungi pelbagai rumusan bahan terbaik dan menjadi produk pertama untuk wajah yang mengandungi Air Zam Zam. Seperti yang kita sedia maklum, air zam-zam terbukti mengandungi pelbagai zat dan khasiat antaranya anti kuman dan juga mampu meneutralkan pH pada kulit.

Sebelum saya pergi lebih lanjut, saya senaraikan kandungan pada produk ini serta kebaikannya.


  • Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
    • contains essential fatty acids dry skin needs, including oleic, palmitic, and linoleic acids. It also contains phenolic compounds that provide antioxidant benefit.

  • Kigelia Africans Fruit Extract
    • Skin-Conditioning Agent

  • Titanium Dioxide
    • thickening, whitening, lubricating, and sunscreen ingredient in cosmetics. It protects skin from UVA and UVB radiation and is considered to have no risk of skin sensitivity. Because of its gentleness, titanium dioxide is an excellent sunscreen active for use on sensitive, redness-prone skin. It’s also great for use around the eyes, as it is highly unlikely to cause stinging.

  • Cocos Nucifera (coconut) Oil
    • It is very rich in fiber, vitamins, and minerals especially vitamin E which is known to be a natural antioxidant that helps in fighting free-radicals.

  • Glyceryl Stearate
    • It acts as a lubricant on the skin’s surface, which gives the skin a soft and smooth appearance. It easily penetrates the skin and slows the loss of water from the skin by forming a barrier on the skin’s surface. It has been shown to protect skin from free-radical damage as well. Chemically, Glyceryl Stearate is used to stabilize products, decrease water evaporation, make products freeze-resistant, and keep them from forming surface crusts. Glyceryl Stearate reduces the greasiness of oils used in certain cosmetics and personal care products.

  • Apple Stem Cell
    • Scientists have found that a novel extract derived from the stem cells of a rare apple tree cultivated for its extraordinary longevity shows tremendous ability to rejuvenate aging skin. By stimulating aging skin stem cells, this plant extract has been shown to lessen the appearance of unsightly wrinkles.

  • Collagen
    • essential for the health and appearance of your skin, and this protein is also necessary to reduce the typical signs of aging. Collagen is an important building block for elasticity, and its ability to reduce the appearance of fine lines and wrinkles.

  • Arbutin
    • Arbutin is a glycoside; a glycosylated hydroquinone extracted from the bearberry plant in the genus Arctostaphylos. It inhibits tyrosinase and thus prevents the formation of melanin. Arbutin is therefore used as a skin-lightening agent.

  • Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract
    • Glycyrrhiza Glabra has been used as an anti-inflammatory and antioxidant, primarily because of licochalcone, a molecule contained in licorice root extract which helps control oil production, and helps calm and soothe acne-prone skin. Although it is currently used in many skin care and beauty products, there is little research on its actual ability to whiten or moisturize. When combined with other plant oils, alpha-hydroxy acids, beta-hydroxy acids, keto-acids amides, ammonium salts and inorganic salts it can be used to reduce dark age spots and whiten skin.

  • Aloe Barbadensis Leaf Extract
    • Aloe is best known for its cooling properties, as it is used to help heal sunburns. What is little known is that aloe protects the skin from UV damage. Aloe contains aloin, which can block up to 30 percent of the ultraviolet rays when applied generously to the skin's surface. Not only can aloe help heal sunburn, but it is known to help with other skin lesions, wounds, and radiation burns, as well as conditions such as acne, pimples and rosacea. Because of the salcylic acid and high antioxidant value, aloe is used in skin-care products as an anti-aging and healing agent.

  • Tocopheryl Acetate
    • also known as vitamin E acetate, is a common vitamin supplement. It is often used in dermatological products such as skin creams. Tocopheryl acetate is not oxidized and can penetrate through the skin to the living cells, where about 5% is converted to free tocopherol and provides beneficial antioxidant effects. Tocopheryl acetate is used as an alternative to tocopherol itself because the phenolic hydroxyl groupis blocked, providing a less acidic product with a longer shelf life. It is believed that the acetate is slowly hydrolyzed once it is absorbed into the skin, regenerating tocopherol and providing protection against the sun's ultraviolet rays.

  • Vitis Vinifera (Grape)
    • Vitis Vinifera is the technical name for grape seed extract, which is used in cosmetics and personal care products because of its natural antioxidant properties. Vitis Vinifera has been traditionally used as a wound healer and anti-inflammatory, dating back to European folk healers. It is now used for its numerous properties that are thought to be beneficial, including as an anti-dandruff, anti-fungal, anti-microbial, antioxidant, and UV absorber ingredient, and is therefore seen in a wide variety of cosmetics and personal care products.

  • Vitamin A
  • Vitamin E
  • Seed Oil
  • Zam Zam Water.

Apa yang menarik perhatian saya adalah produk ini adalah Wudhu' Friendly. Apa yang dimaksudkan dengan Wudhu' Friendly? Apabila anda ingin mengambil wuduk, anda hanya perlu bilas wajah anda dengan air sahaja sebelum mengelapnya. Tidak perlu menggunakan cleanser mahupun menyental kuat kulit wajah anda. Ianya sangat ringan dan mudah dicuci. Mudah bukan?

Produk ini didatangkan dengan satu tona warna sahaja untuk kegunaan semua jenis kulit. Sehebat ini kah? Menggunakan teknologi dari Korea, Thirty3Degrees Skinz Treatment Foundation ini mampu membaca suhu darah pada kulit wajah dan seterusnya blend dengan kulit wajah kita. Selepas ini tak perlu nak pening-pening nak beli foundation warna apa yang sesuai dengan kulit wajah kita. That's amazing!

Produk ini juga sangat serap minyak. Even kalau ada jerawat, jeragat, liang pori yang terbuka pun boleh dirawat dengan menggunakan produk ini. Selain itu apa yang hebat tentang produk ini adalah ia adalah produk semua dalam satu. Maksud? Anda tidak perlu bersusah payah untuk beli toner, pelembap, day cream mahupun night cream kerana Thirty3Degrees Skinz Treatment Foundation ini sendiri adalah produk all in one. Malahan ianya boleh digunakan pada waktu malam semasa tidur sebagai treatment cream atau anti aging cream. Caranya mudah dimana sebelum tidur anda apply foundation ini pada wajah anda. Mana nak cari produk treatment foundation yang boleh pakai pada waktu tidur? Bila bangun pagi sahaja anda dapat melihat perbezaan ketara pada wajah anda. Boleh fefeeling Che Ta. Flawless!












Apa yang anda tunggu lagi? Saya sendiri telah menggunakan produk Thirty3Degrees Skinz Treatment Foundation ini dan saya benar-benar jatuh cinta dengan result pada wajah saya. Zaman sekarang ni bukan sahaja wanita malah lelaki juga amat perlu menitik berat tentang penjagaan wajah. Wajah kita adalah aset kita. Kita akan mengusung wajah kita kemana-mana sahaja. Betul tak?

Thirty3Degrees Skinz Treatment Foundation memberi anda 10 kebaikan dalam satu produk. 


  • spot control
  • oil control
  • pore refining
  • refined texture
  • even skin tone
  • UV protection SPF50
  • moisturizer
  • firmness
  • radiance


Anda boleh mendapatkan informasi tentang produk ini dengan melayari INSTAGRAM RASMI THIRTY3DEGREES atau FACEBOOK RASMI THIRTY3DEGREES tau! Anda juga boleh whatsapp ke nombor 014-6225266 untuk respond segera!


#REEFISM #REEFISMTERRITORY

0 comments:

RAWATAN 'CARBON PEEL' DI HANNAN MEDISPA DAMANSARA

November 19, 2016 REEF OMAR 2 Comments





Salam REEFISM! Saya berkesempatan untuk menjalani rawatan wajah di salah sebuah pusat estetik terkemuka, Hannan Medispa Cawangan Damansara. Lokasi pusat rawatan estetik ini adalah di S8, Level 2, IPC Shopping Centre, Mutiara Damansara. Pusat kecantikan ini betul-betul berhadapan dengan POPULAR Bookstore.


Dr Hannan juga ada mengeluarkan seleksi produk sendiri

staff disini sangat friendly

nak kurus badan dan wajah pun boleh




Saya diberitahu bahawa Hannan Medispa ini turut mempunyai beberapa cawangan di seluruh Malaysia. Hannan Medispa ini telah diasaskan oleh Dr. Hannan Yusof. Berpusat di Kota Bharu, kini pusat estetik ini telah meluaskan empayar nya ke seluruh negara dengan mempunyai cawangan di Bangi, Damansara, Ampang, Johor Bahru, Wangsa Maju, Shah Alam, Kuantan, Penang, Alor Setar, Putrajaya, Terengganu, Melaka dan Seremban.





Rawatan yang telah saya lakukan adalah Carbon Peel Treatment. Apa itu rawatan Carbon Peel dan apa kebaikannya? Ia adalah satu revolusi rawatan laser yang completely painless with minimal-to-zero downtime. Ia sangat bermanfaat untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak, bintik hitam, tona kulit tak sekata, pori kulit yang besar, kulit kusam, hyperpigmentation dan jerawat pada muka atau badan. Ia juga adalah cara terbaik untuk menyegarkan kulit anda, memberikan penampilan segar dan menjadikan kulit lebih lembut, licin dan tegang. Kaedahnya adalah a layer of liquid carbon is applied to the skin, where it penetrates deep into the pores. Laser light is highly attracted to the carbon particles. When the laser is passed over the area, it destroys the carbon, taking dead skin cells, contaminants and oil with it.

Proses rawatan ini hanya memakan masa tidak sampai 1 jam dan hasilnya terbukti dengan immediate effect after treatment. Bagi yang mempunyai masalah kulit wajah yang teruk disarankan untuk melakukan beberapa kali sesi rawatan untuk mendapatkan hasil yang optimum. Don't worry sebab anda akan diberikan consultation oleh doktor estetik yang berpengalaman sebelum melakukan sebarang rawatan. Selamat dan diyakini!

wajah saya sebelum treatment

selepas wajah dicuci, proses stim dijalankan untuk membuka pori pada wajah

mask disapukan untuk membuang blackheads dan whiteheads

cecair karbon di sapukan pada wajah

lapisan carbon di biarkan kering dahulu

mata ditutup agar tidak terkena silau pada alat carbon peel ini

sesi 'menembak' carbon dilakukan

proses dimulakan pada bahagian bawah pipi

tinggal separuh

proses ini tidak sakit

hampir siap

sesi carbon peel selesai dan kemudian wajah dicuci dan disapukan sunblock

hasil rawatan menjadikan kulit saya lebih fresh


Harga? Antara yang menjadi persoalan utama. Surprisingly harga rawatan yang ditawarkan di Hannan Medispa sangat berpatutan dan boleh saya katakan harga mampu milik! Satu perkara yang menarik perhatian saya adalah semasa rawatan dilakukan, pihak Hannan Medispa memasang bacaan surah Al-Quran instead of memasang lagu. RESPEK!

senarai rawatan dan harga

inilah alat yang digunakan untuk rawatan carbon peel


Jadi apa tunggu lagi? Bagi anda yang ingin mendapatkan rawatan Carbon Peel di Hannan Medispa boleh menghubungi cawangan yang terdekat. Anda boleh layari FACEBOOK RASMI HANNAN MEDISPA DAMANSARA atau INSTAGRAM RASMI HANNAN MEDISPA DAMANSARA untuk butiran lanjut!


#REEFISM #REEFISMTERRITORY

2 comments:

'PARCEL OF JOY' BY LAZADA MALAYSIA MADE MY DAY!

November 14, 2016 REEF OMAR 3 Comments



Hi REEFISM! Betapa terharunya saya apabila pihak LAZADA membuat kejutan dengan menghadiahkan saya sekotak hadiah. Betapa sayangnya LAZADA kepada supporters mereka. Siapa yang tak gembira bila menerima hadiah!

Mula-mula terima kotak yang dipanggil PARCEL OF JOY ini rasa macam gementar dan curious! Apa yang ada dalam kotak ini? Adakah sebuah rumah? Impossible la kan. Adakah sepasang kasut GUCCI? Impossible juga tapi saiz kotaknya tak ubah seperti kotak kasut. Bila buka sahaja kotak tersebut.......Jeng...jeng...jeng...

Rupa-rupanya ia mengandungi beberapa produk yang awesome! Di dalamnya mengandungi:

  1. Nescafe White Coffee Perasa Pandan
  2. MamyPoko Gentle Baby Wipes
  3. Patung Panda dari Foodpanda Malaysia
  4. Nestle Cerelac NutriPuffs Perasa Pisang & Strawberi beserta sebuah pouch bag
  5. Set Mini Penjagaan Rambut dari Loreal
  6. Nestle JUST MILK Full Cream Milk
  7. Manual Chopper by TEFAL
  8. MAGGI Royale Thai White Seafood Tomyam
  9. Seleksi lampin dari MamyPoko
Antara yang menarik perhatian saya adalah:


  • Nescafe White Coffee Perasa Pandan
    • Apa yang menariknya Nescafe White Coffee Perasa Pandan? Saya adalah seorang penggemar kopi tegar dan saya membesar dengan produk kopi keluaran Nescafe. Ini adalah pertama kali dalam hidup saya dengar kopi perasa pandan. Pelik kan? Bagaimana pula rasanya? Adakah logik dek akal? Pertama kali mencuba Nescafe White Coffe Perasa Pandan ini, yang terlintas di fikiran saya adalah WOW! Yes, hanya WOW! Tak pernah terfikir pun yang kombinasi kopi dan pandan mampu memberikan rasa dan aroma yang memukau. Anda bayangkan haruman pandan yang biasa digunakan pada masakan nasi lemak dan kuih muih melayu digunakan ke dalam kopi putih.

  • MamyPoko Gentle Baby Wipes
    • Baby wipes ini mampu memberi kelegaan pada kulit bayi anda. Lebih lembab, baunya yang harum dan memudahkan para ibu untuk menyesat kekotoran pada kulit bayi. Jangan risau kerana ia adalah irritation free product!

  • Nestle JUST MILK Full Cream Milk
    • Produk terbaru dari Nestle ini mengandungi Kalsium Asli dan Protein mudah diserap untuk kesihatan tulang, gigi yang kuat dan pertumbuhan otot. Susu yang diimport dari New Zealand dan Australia. Proses pengendalian yang teliti bagi memelihara kebaikan semulajadi pada susu ini

Untuk pengetahuan anda semua, produk-produk ini sebenarnya boleh didapati di laman sesawang LAZADA. Kini sungguh mudah untuk mendapatkan pelbagai jenis produk keluaran syarikat-syarikat ini. Semuanya di hujung jari sahaja. Tiada alasan penat atau malas untuk ke kedai runcit. Semuanya akan dihantar ke depan pintu rumah atau pejabat anda!










Terima kasih yang tak terhingga kepada pihak NESCAFE, MamyPoko, Foodpanda, Nestle, Loreal dan Nestle atas hadiah istimewa ini. Sesungguhnya jasa baik anda akan dikenang hingga ke akhir hayat.



Untuk pengetahuan semua, LAZADA sedang mengadakan jualan online besar-besaran yang dipanggil ONLINE REVOLUTION dengan slogan BRANDS FOR ALL bermula 11.11.2016 sehingga 14.12.2016. Acara terbesar ini bakal berlangsung selama sebulan dengan menawarkan 1000 jenama dengan harga istimewa. Jangan terkejut bila anda akan menemui lebih daripada 500 ribu tawaran dari jenama tempatan dan antarabangsa termasuklah pelancaran barangan berjenama secara eksklusif. Para pengguna berpeluang menerima pelbagai tawaran istimewa dari pelbagai rakan pemasaran seperti AirAsia BIG, Digi, Maxis, Domino's Malaysia, Caltex, HSBC, CIMB, TGV Cinemas dan Maybank semasa ONLINE REVOLUTION 2016.

setiap minggu ada pelbagai tawaran istimewa

Ayuh kita ramai-ramai memeriahkan ONLINE REVOLUTION 2016 ini. Pastinya anda mampu berjimat sambil membeli belah barangan kegemaran anda di LAZADA. Sila layari http://www.lazada.com.my/online-revolution/ untuk info lanjut. Cepat dapatkan barangan idaman anda pada harga durian runtuh. Inilah masanya kerana di LAZADA, it's BRANDS FOR ALL!








#LZDMYRevolution #REEFISM #REEFISMTERRITORY

3 comments:

Powered by Blogger.