500,000 HELAI PELITUP MUKA PERUBATAN DILULUSKAN MDA UNTUK ORANG KURANG KEMAMPUAN

500,000 HELAI PELITUP MUKA PERUBATAN DILULUSKAN MDA UNTUK ORANG KURANG KEMAMPUAN


Pengarah Urusan Maystar Beauty Sdn Bhd dan pemilik jenama Neutrovis, Zayn Puah dan Pengarah Urusan Anggun Kirana Sdn Bhd juga pemilik jenama Himaya, Dato' KK Chua telah mengunjungi Putrajaya petang semalam bersama-sama duta jenama Neutrovis, Izzue Islam untuk merasmikan sumbangan kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

“Usaha CSR kami adalah untuk mengurangkan beban rakyat dan frontliner pada masa pandemik ini," kata Zayn Puah. Neutrovis dan Himaya telah berkolaborasi untuk menyumbangkan pelitup muka perubatan yang diluluskan oleh MDA di beberapa organisasi amal dan sektor kerajaan untuk lebih membantu usaha membanteras kes Covid-19.


500,000 HELAI PELITUP MUKA PERUBATAN DILULUSKAN MDA UNTUK ORANG KURANG KEMAMPUAN
DARI KIRI: IZZUE ISLAM, YB DATUK DR HAJAH ZURAIDA KAMARUDDIN DAN DATUK KK CHUA.


Sumbangan 10,000 kotak pelitup muka perubatan yang diluluskan oleh MDA bernilai RM 350,000.00 disumbangkan untuk membantu golongan kurang mampu, komuniti B40, penduduk PPR dan frontliners. Inisiatif oleh Neutrovis dan Himaya ini dilancarkan dalam semangat perayaan Tahun Baru Cina untuk mengurangkan beban anggota-anggota frontliners dan golongan B40.


500,000 HELAI PELITUP MUKA PERUBATAN DILULUSKAN MDA UNTUK ORANG KURANG KEMAMPUAN
YB DATUK DR HAJAH ZURAIDA KAMARUDDIN, MENTERI PERUMAHAN DAN KERAJAAN TEMPATAN (KPKT).


Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, YB Datuk Dr. Hajah Zuraida Binti Kamaruddin, mengucapkan kesyukuran beliau atas inisiatif Neutrovis dan Himaya. “Terima kasih kepada Anggun Kirana dan Maystar Beauty kerana telah menyumbangkan pelitup muka perubatan kepada golongan rakyat yang memerlukannya. Pelitup muka perubatan yang disumbangkan adalah istimewa kerana telah diluluskan oleh Medical Device Authority (MDA). Saya harap sumbangan ini dapat membantu penduduk PPR dan golongan B40 ”, kata YB Datuk Dr. Hajah Zuraida Binti Kamaruddin.


500,000 HELAI PELITUP MUKA PERUBATAN DILULUSKAN MDA UNTUK ORANG KURANG KEMAMPUAN

500,000 HELAI PELITUP MUKA PERUBATAN DILULUSKAN MDA UNTUK ORANG KURANG KEMAMPUANDuta jenama Neutrovis, Izzue Islam juga hadir untuk menjadi sebahagian daripada inisiatif tersebut. Izzue telah menggunakan suara dan akaun-akaun media sosial beliau untuk meningkatkan kesadaran mengenai keselamatan dan kesihatan rakyat semenjak penularan wabak Covid-19.

Sebagai duta pelitup muka Neutrovis, Izzue Islam memuji usaha murni ini dalam membantu golongan yang kurang berkemampuan. “Bagi saya, di norma baharu ini, pelitup muka sangat penting dalam kehidupan seharian. Dalam memerangi wabak ini, pastinya ada golongan yang sangat terkesan dalam pelbagai aspek, jadi saya selalu berpesan pada diri sendiri jika kita masih mampu berdiri, hulurlah tangan pada mereka yang sedang jatuh”.

Objektif Neutrovis dan Himaya adalah semata-mata untuk membantu kerajaan membanteras penularan wabak Covid-19 dengan meringankan beban golongan kurang kemampuan sambil memainkan peranan mereka sebagai sebuah syarikat yang bertanggungjawab secara sosial.

"Dengan semangat Tahun Baru Cina, kami ingin menyampaikan mesej positif dan berkongsi kesejahteraan kami dengan mereka yang memerlukan; kita akan melalui wabak ini bersama-sama ”, kata pemilik jenama Himaya, Dato’ KK Chua. "Mari kita semua mematuhi SOP yang ditetapkan oleh pemerintah dan mengelakkan kita tidak peduli untuk kesejahteraan bersama negara kita," tambahnya.


#ACARA #BERITA #INFORMASI

0 Comments