TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !

TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !


Tawaran U.S. Fries Bonanza 2021 Yang Anda Tidak Boleh Lepaskan! | Negara sekali lagi berdepan dengan cabaran getir dalam membendung wabak paling dibenci pada ketika ini, Covid-19 sehingga kerajaan terpaksa mengumumkan sekali lagi total lockdown di seluruh negara. Penat dan geram. Tapi hidup perlu diteruskan dan pastinya tekak dan perut masih perlu diisi dengan makanan bukan? Sebut tentang makanan, ada yang mengidam kentang goreng tak? Tahu kan bahawa kentang goreng adalah antara menu paling digemari di Malaysia? Kalau pergi kebanyakan restoran pun, pasti dalam buku menu ada kentang goreng bukan? Tapi tahukah anda jenis kentang yang sedap? FYI, produk kentang di pasaran datang dari pelbagai negara dalam dunia. Namun antara kentang terbaik adalah dari Amerika Syarikat atau Potatoes USA. Kenapa pula?
KEBAIKAN KENTANG USA

Secara umumnya, kentang adalah sejenis sayur akar (root vegetable) dan ia kaya dengan pelbagai khasiat seperti vitamin, mineral, antioksidan, serat. Malah pemakanan kentang juga telah dibuktikan dapat memperbaiki kandungan gula dalam darah dan mengurangkan risiko sakit jantung.


Dalam banyak-banyak jenis kentang dalam dunia, kenapa kentang USA? Apa kelebihan dan kebaikan kentang goreng USA berbanding dengan jenis kentang goreng lain dalam pasaran? Kentang USA ditanam dalam persekitaran suhu yang ideal dan tanah yang digunakan kaya dengan zat. Malah kemudahan pemprosesan yang canggih dan kepakaran dari generasi ke generasi dalam penanaman kentang USA menjadi antara faktor penghasilan kentang berkualiti tinggi. Jika dilihat kepada tekstur dan kualiti rasa juga lebih menarik. Senang kata, industri penanaman kentang di Amerika Syarikat sangat menitikberatkan kepada piawaian tinggi selaras dengan spesifikasi USDA dan Food & Drug Administration. Jadi anda sudah tahu kenapa ramai suka dengan kentang atau kentang goreng USA bukan? Info lanjut, layari https://www.potatoesusa.com sahaja.KENTANG GORENG USA DI BURGER ON 16 & MIKEY'S ORIGINAL NEW YORK PIZZA

TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !Berbalik kepada menu kentang goreng USA. Memandangkan tekak teringin nak makan kentang goreng USA, jadi saya belek aplikasi Grab untuk pesanan penghantaran. Kebetulan beberapa restoran di kawasan sekitar tempat tinggal saya ada menjual menu Kentang Goreng USA iaitu Burger On 16 Dataran Sunway iaitu Cowboys U.S. Fries Beef dan Cowboys U.S. Fries Chicken. Memang tidak dinafikan, tekstur dan kualiti rasa kentang USA berbeza dengan kentang lain dipasaran. Lebih kenyal dan rich in taste! Malah walaupun dibiarkan lama di dalam kotak, kualiti rasa masih sama. Ada sesetengah kentang goreng jika sudah sejuk akan menjadi liat dan ada yang rapuh, tetapi tidak bagi kentang goreng USA ya. Tak percaya? Cuba sendiri baru tahu!TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !
COWBOYS U.S. FRIES BEEF

TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !
COWBOYS U.S. FRIES CHICKEN

TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !
DUA-DUA SEDAP!


Selain itu, saya juga sempat memesan menu Kentang Goreng USA di Mikey's Original New York Pizza iaitu Staten Island 2.0 U.S. Fries dan Brooklyn U.S. Fries. Ternyata tidak mengecewakan malah saya suka dengan kualiti rasa menu Kentang Goreng USA disini. Sedap sampai licin saya makan!TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !
BROOKLYN U.S. FRIES

TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !
STATEN ISLAND 2.0 U.S. FRIES


DIMANA NAK DAPATKAN PROMOSI U.S. FRIES BONAZA 2021

TAWARAN U.S. FRIES BONANZA 2021 YANG ANDA TIDAK BOLEH LEPASKAN !Sudah tahu kebaikan dan kelebihan kentang USA, ditambah pula melihat saya beli, pasti anda tidak sabar untuk menikmati kentang goreng dari negara Sam ini. Terdapat dua cara mudah untuk membeli U.S. Fries Bonanza 2021 ini.APLIKASI GrabFood
 • Buka aplikasi Grab dan pilih menu GrabFood
 • Klik pada paparan iklan U.S. Fries Bonanza Banner (atau anda boleh saya taip USPotato di ruang carian)
 • Pilih senarai restoran pilihan anda untuk memesan menu kentang goreng USA
 • Isi informasi yang perlu sebelum membuat pembayaran
 • Bayaran telah selesai, nanti saja penghantaran tiba di depan pintu rumah anda.


BAWA-PULANG (PESAN & AMBIL SENDIRI)
 • MyBurgerLab (Awesome U.S. Fries)
 • Chili’s (Homestyle U.S. Fries)
 • Mikey's Original New York Pizza (Staten Island 2.0 U.S. Fries/Brooklyn U.S. Fries)
 • NY Burger Co (Cheesy Beef Bacon U.S. Fries/Cheesy U.S. Fries)
 • Strangers at 47 (Shoestring U.S. Fries with Parmesan Cheese /Loaded Cheesy U.S. Fries)
 • Botanica+Co (Truffle U.S. Fries /Broken Chili U.S. FriesTom Yum U.S. Fries/Okonomiyaki U.S. Fries)
 • Burger On 16 (Cowboys U.S. Fries (Beef) / Cowboys U.S. Fries (Chicken/Vegetarian)/Pepperoni Cheese U.S. Fries)
 • Carl’s Jr (Beef Chilli Cheese U.S Fries /Crosstrax U.S. Fries)
 • K Fry (Bulgogi U.S. Tater Tots/Dak Kimchi U.S. Fries)
 • KGB (Texas Jalapeno Cheese U.S Fries/Kimchi U.S. Fries)
 • Three Little Pigs & The Big Bad Wolf (Buffalo U.S. Fries/Cajun U.S. Fries)
 • The Owls Cafe at Happy Mansion (Waffle U.S. Fries /Mentaiko Waffle U.S. Fries)
 • Jinjja Chicken (Tteokbokki U.S. Fries/Sesame Seaweed U.S. Fries)Apa tunggu lagi! Jangan lepaskan peluang untuk menikmati keenakan kentang goreng USA sempena U.S. Fries Bonanza 2021. Promosi U.S. Fries Bonanza 2021 sah dari 1 Jun 2021 sehingga 30 Jun 2021.
#USFRIESBONANZA #USPOTATOES #ENJOYUSFRIESATHOME

0 Comments